Drie Nederlandse media productions winnen prestigieuze Gouden Rozen

Drie Nederlandse media productions winnen prestigieuze Gouden Rozen

ANP

NOS NieuwsAngepast

Drie Nederlandse media productions hebben dit jaar een Gouden Roos gewonnen. De Gouden Rozen bestaan ​​sinds 1961 en behoren tot de meest prestigieuze Europese prijzen op het gebied van televisie, radio en internet.

Het VPRO-programma Hoofdzaken won een Gouden Roos in de category beste kinder- en jeugdprogramma. In he programme (big de uitreiking in London Talking Heads genoemd) worden kinderen geknipt door kapper Marko Suds die ze vragen stelt over hun leven. Het programma is sinds 2019 op televisie te zien.

Omroep Brabant sprak in 2019 met kapper Marko Suds over zijn rol in het programme:

Hoofdzaken werd gekozen uit een shortlist van zes kinderprogramma’s. Ook seen avering van Het Klokhuis was genomineerd en het EO-programma Hello, ik heb kanker.

In de category reality won RTL-programma De Verraders. In het programma comt een groep bekende Nederlanders samen om in een spel zilverstaven te verdienen. Iedere affering wordt een deelnemer door drie verraders uit het spel ‘vermoord’.

In the category multimedia won Er zijn grenzen van de NTR. Onder deze naam werd een themaweek georganiseerd op NPO Zapp en werden YouTube-filmpjes gemaakt waarin kinderen leren te herkennen wat seksueel misbruik inhoudt.

See also  MAFS-Anneke and Dirk meet again for the final interview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *