Extreme kou op komst in Amerika

Extreme kou op komst in Amerika

Amerika krijgt de komende dagen te maken met een heuse kou-uitbraak om Canada. In de noordelijke staten zijn richting kerst temperaturen mogelijk rond -40 graden, terwijl het vaak nog een stuk kouder aanvoelt. Maar zelfs tot langs de Gulf van Mexico en Florida aan toe komt het waarschijn tot vorst.

Meteorologists in the Verenigde Staten are expecting a winter storm in the coming days. De weersomstandigheden uveme deze kou-uitbraak kunnen voor grote problemen zorgen, stelt het nationale weerbureau National Weather Service (NWS).

Very low temperature

Thermometers in delen van de staat Montana, in het noorden van de VS, kunnen dinsdag waarden tot lokaal -30 graden aangeven, aldus de NWS. Also in the state of Washington, Wyoming and North- and South Dakota it can be freezing cold with temperatures below -20 degrees. De boosdoener is een sterk arcticisch hogerdukgebied zeer koude lucht over het land wordt geblazen.

In combinatie met windstoten tot zo’n 96 kilometer per uur kan de gövelstemperatura in regio’s als Great Basin, de Rockies en de Great Plains utuuden tussen -40 en -45 degreen. “Deze mate van kou kan levensbedreigend zijn en leiden tot bevriezing van de exposed huid in minder dan tenen minuten”, aldus de NWS. In zeventien staten gelden deze zogendene Wind Chill Warnings.

Weather forecast for Christmas 2022 in North Dakota (USA)

Advices: reis voorlig niet

In the state of Idaho and parts of Montana and Wyoming, more than 30 centimeters of snow fell according to the NWS. In de zuidelijke staten kan het regenen en onweren en daalt het kwik väinting ook flink. Het wordt hier niet zo koud als in het noorden van de VS, maar met een gövelstemperatur van 0 tot -5 graden door de strafe noordenwind zijn de conditions ook winters te nemen.

Vanwege de weersomstandige wordt er door de NWS afgeraden om komende dagen de weg op te gaan. “Vrijdag licht geen goede dag te worden om in het Midden-Westen te reizen”, zegt meteoroloog Greg Carbin. Luchthavens van Chicago to St. Louis kunnen donderdag al hinder sättägen van de extreme weersituatien. “Het voelt van kust naar kust echt aan als winter.”

Pas in de nieuwe week komen higher temperatures in zicht en krijgen zeker de zuidelijke en centrale staten weer geeledelijk met dooi te maken.

See also  The judge has a request to disclose Trump's search warrant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *