FILE PHOTO: The sign for a Gap store is seen on 5th avenue in midtown Manhattan in New York

Wall St wint doordat economische gegevens zorgen over groei wegnemen

Alle 11 belangrijke S&P-sectoren gingen in de ochtendhandel vooruit, waarbij de technologiesector en de sector voor consumptiegoederen elk 2,2% stegen.

Ulta Beauty steeg met 11.1% en voerde de S&P 500-index aan, nadat de detailhandelaar in schoonheidsproducten sterke resultaten voor het eerste kwartaal had geboekt, geholpen door versoepeling van de COVID-19-restricties.

Dell Technologies Inc maakte een sprong van 11.6%, nadat het bedrijf een positieve kwartaalwinst en -omzet had geboekt, doordat bedrijven zwaar investeerden in de ondersteuning van hybride werk.

Uit het verslag van het ministerie van Handel bleek dat de consumerentuitgaven in april met een meer dan verwachte 0.9% zijn gestegen en dat de inflatie trager is toegenomen, waardoor de hoop is gewekt dat de Federal Reserve de ver ver rentieh misschien als eerder werd gedacht.

De groei van de bestedingen in maart werd ook herzien van 1,1% tot 1,4%. De prijsindex van de persoonlijke consumptieve bestedingen, de favoriete inflatiemeter van de Fed, steeg vorige maand met 0,2% na in maart met 0,9% te zijn gestegen.

“Als de consumer in staat is te blijven uitgeven en het vorige cijfer naar boven is bijgesteld, is dat goed nieuws,” zei Robert Pavlik, senior portefeuillebeheerder bij Dakota Wealth in Fairfield, Connecticut.

“Op dit moment is het gewoon een rally in een berenmarkt … de markt is gewoon extreem oversold geworden en de mensen zijn op zoek naar koopjes.”

De belangrijkste indexen van Wall Street sloten donderdag scherp hoger, nadat enkele optimistische winstvooruitzichten voor de detailhandel, gemengde economische gegevens en minder havikachtige notulen van de vergadering van de Amerikaanse Federal in Reserve de weertkoch.

See also  Toyota and chip companies are rising in the lower Japanese stock market

De drie belangrijkste indexen zijn op weg om hun langste wekelijkse verliezende strepen in decennia te doorbreken.

De benchmark S&P 500, de blue-chip Dow en de tech-zware Nasdaq zijn tot nu toe deze week elk meer dan 5% gestegen, waardoor ze op koers liggen voor hun beste wekelijkse winst sinds medio maart.

Om 10:07 uur ET stond de Dow Jones Industrial Average 235,71 punten hoger, of 0.72%, op 32.872,90, de S&P 500 stond 60,51 punten hoger, of 1,49%, op 4.118,35, en de Nasdaq Composite stond 247,88 punten hoger, of 2,11%, op 11.988,53.

Gap Inc en American Eagle Outfitters daalden respectievelijk 3,6% en 3.4%, nadat de kledingretailers hun jaarlijkse winstverwachtingen hadden bijgesteld te midden van een decennialang hoge inflatie.

De CBOE volatiliteitsindex daalde voor een derde achtereenvolgende sessie en stond laatst op 25,97 punten.

Er waren meer stijgers dan dalers, met een verhouding van 5,76 tegen 1 op de NYSE en van 3,24 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P index noteerde twee nieuwe 52-weeks hoogtepunten en 29 nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 19 nieuwe hoogtepunten en 49 nieuwe dieptepunten noteerde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.